26 desembre 2018

NOU MURAL PILARIN BAYES

Hem inaugurat el nou mural de la Pilarín a la Plaça Osona

El passat dissabte dia 22, es va inaugurar el magnífic mural de 27 m2 que ha dissenyat la Pilarín. De fet, ja ens n’havia creat un, ara fa 40 anys, quan es van fer els primer edificis del nostre barri, però ja estava fet malbé pel pas dels anys i també per la base de terrissa que tenien les rajoles.

En aquest mural fet en gres porcellànic, queda reflectida part de la història de Vic i la diversitat que tenim actualment a la ciutat. Passant revista des del bisbe Oliva fins a la cantautora Núria Graham.

Aquesta composició que hem estrenat forma part d’un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius de la zona dels vermells, que hem apostat per projectes socials i culturals. Volem recuperar monuments, escultures i llocs emblemàtics que són desconeguts per una gran majoria de vigatans. Tot això que s’està rescatant, juntament amb la informació que s’està recollint, serà utilitzat per confeccionar la ruta històrica dels barris dels vermells, que van des de la Calla fins la Serra Sanferm.

Us convidem a gaudir d’aquest mural i a descobrir la història que hi ha al Vic Sud, que tot i ser a l’altra banda del riu, tenim història de la qual tots els vigatans formem part.

En aquestes imatges la Pilarín ens explica els personatges que formen part d’aquesta genial obra!!